1- دیابت نوع 1 اغلب ارثی و غیرقابل پیشگیری است .
2- دیابت نوع 2 معمولتر از دیابت نوع 1 است .از هر 20 نفر انسان مبتلابه دیابت ، یک نفر مبتلابه دیابت نوع 1 و مابقی مبتلابه دیابت نوع 2 هستند .
3- دیابت نوع 2 هم میتواند ارثی باشد اما اضافهوزن ، کمتحرکی و داشتن رژیم غذایی غلط باعث افزایش درصد ابتلا به این بیماری میباشند .
4- حداقل 3 درصد مردم در ایالت متحده آمریکا در سبک زندگی خود ، دیابت نوع 2 را پیشرفت میدهند .
5- هر دو نوع باعث حملهی قلبی ، سکته ، تخریب عصب، از بین رفتن کلیه ، قطع عضوی از بدن مانند دست یا پا میشوند .
6- در دیابت نوع اول ، سیستم ایمنی بدن اشتباهاً سلولهای بتا در پانکراس را که نقش تولید انسولین را دارند موردحمله قرار میدهند این سلولهای تخریبشده باعث کاهش توانایی بدن در تولید انسولین کافی و تنظیم سطح گلوکز خون میشود هنگامیکه بدن انسولین تولید نکند . بعد از تشخیص فقدان انسولین ،انسان به انسولین تکمیلکننده نیاز پیدا میکند .
7- اغلب این بیماری باعث اثر گذاشتن بر روی کودکان و افراد بالغ میشود و بهصورت ناگهانی به وجود میآید .
8- هنگامیکه دیابت نوع دوم آغاز میشود ،سلولها در برابر تأثیرات انسولین مقاومت نشان میدهند در این شرایط ، بدن تولید انسولین کافی را متوقف میکند و بدن در مدتزمان طولانی قادر به استفاده از گلوکز لازم نیست .این بدین معناست که سلولها قادر به جذب گلوکز خون نمیباشند و گلوکز در داخل خون افزایش میابد ، این عمل مقاومت انسولین نامیده میشود اگر تعداد گلوکزها در خون همواره زیاد باشد سلولها نسبت به انسولین بیتفاوت و انسولین بیاثر میشود .
9-علائم بیماری ممکن است که سالها طول بکشد تا بروز دهند و مردم میتوانند در مراحل اولیه از داروها ، رژیم غذایی و ورزش برای جلوگیری و یا ریسک کمتر ابتلا به این بیماری اقدام کنند .
10- افراد در مراحل اولیه دیابت نوع 2 احتیاجی به انسولین تکمیلی ندارد ، اما بهمحض اینکه بیماری پیشرفت کرد برای کنترل هدایت گلوکز خون و باقی ماندن آنها به انسولین تکمیلی احتیاج میشود .
11- انسولین نوع 2 اغلب نتیجهی چاقی زیاد و سبک زندگی و فاکتورهای غذایی ، مانند تأثیر نتایج داروها و موارد دیگر است .
فاکتورهای ریسکپذیری
هر دو دیابت ممکن است بر فاکتورهای ژنتیکی باشد در دیابت نوع اول محققان تعدادی ژن را ک با شرایط و پیشرفت شرایط پیوندیافتهاند کشف کردهاند ولی نه برای همه .
در دیابت نوع دوم تاریخچهی خانوادگی نقش کلیدی را اجرا میکند .
دیابت نوع اول میتواند بعد از یک سرایت ویروسی پدیدار شود مانند گوشک و سرخچه
پدیدار شدن دیابت نوع 2 مربوط به سالخوردگی ، سبک زندگی بدون تحرک ، رژیم ، تأثیرات ژنتیکی و چاقی میباشد .
بر اساس آخرین تحقیقات، تعداد افراد دیابتی در دنیا رو به افزایش است و متأسفانه تعداد بسیاری از آنها حتی نمیدانند به این بیماری مبتلا هستند.
هر دو نوع دیابت نوع 1 و نوع 2 رو به افزایش هستند و 95 درصد از مبتلایان به دیابت نوع 2 را افراد بزرگسال تشکیل میدهند. دیابت نوع 2 در میان کودکان بسیار نادر است، اما با رسیدن به دوران بلوغ احتمال ابتلا به آن افزایش مییابد.
آقایان بیشتر از خانمها درخطر ابتلا به هر دو نوع این دیابتها هستند. هر دو جنسیت در دوران کودکی به یک اندازه تحت تأثیر دیابت نوع 1 قرار میگیرند. اما وقوع این بیماری در میان بزرگسالان مرد، بیشتر از بزرگسالان زن است. احتمال ابتلا به دیابت نوع 2 در مردان کمی بیشتر از زنان است که این ممکن است به دلیل عوامل سبک زندگی، وزن و توزیع چربی در بدن باشد. هر دو نوع این بیماریها ممکن است در هر سنی گسترش پیدا کنند اما درحالیکه برای پیشگیری از دیابت نوع 1 راه شناختهشدهای وجود ندارد، دیابت نوع 2 با تغییراتی ساده در برنامه غذایی و سبک زندگی قابلپیشگیری است.
ازآنجاکه بیماران دیابت نوع 1 قادر به تولید انسولین نیستند، این هورمون باید به آنها تزریق شود تا بتوانند برای دریافت انرژی گلوکز ( قند ) جذب کنند. داروهای خوراکی فراوانی برای درمان دیابت نوع 2 وجود دارد، بااینحال اگر این بیماری به پیشرفت خود ادامه دهد این بیماران نیز مجبور به دریافت انسولین میشوند. از دیابت نوع 2 میتوان پیشگیری کرد و با ورزش، رژیم غذایی و تثبیت وزن سالم، آن را به تأخیر انداخت.
مشاهده مطالب زیر به شما پیشنهاد می شود
نظرات درمان شدگان بیماران مبتلا به دیابت
درمان دیابت با آب یونیزه قلیایی