درمان و پیشگیری بیماری پارکینسون، آلزایمر و زوال عقلی
در خصوص مشاهده فیلم توضیحات کامل خواص
آب مغناطیسی و قلیایی در درمان و پیشگیری
بیماری پارکینسون، آلزایمر و زوال عقلی
به پایین صفحه مراجعه فرمایید
بیماری پارکینسون چیست؟
بیماری پارکینسون (Parkinson’s Disease) یا PD، برای اولین بار توسط دانشمند بریتانیایی دکتر جیمز پارکینسون در سال ۱۸۱۷ میلادی توصیف شد.
دکتر جیمز پارکینسون این بیماری را فلج لرزان نامید اما در اصل تمامی افراد مبتلابه بیماری پارکینسون لرزش ندارند.
ساقه مغز بخشی از مغز است که در قسمت پایینی مغز قرار دارد و خود دربرگیرنده مغزمیانی، پل مغزی و بصل النخاع میباشد. درون ساقه مغز منطقه کوچکی تحت عنوان ماده جسم سیاه وجود دارد که در تنظیم حرکات بدن نقش دارد.
در بیماری پارکینسون، سلولها در جسم سیاه، ساخت دوپامین (مادهی شیمیایی که در مغز به ارتباط سلولهای عصبی کمک میکند) را متوقف میکنند و درنتیجه دوپامین کاهش مییابد.
با از بین رفتن سلولهایی که ترشح دوپامین را به عهدهدارند مغز پیامهای لازم در مورد چگونگی حرکت و زمان حرکت را دریافت نمیکند و این امر باعث از بین رفتن تدریجی کنترل عضلات میشود. بنابراین در این بیماران ممکن است حرکاتی مانند حرف زدن، نوشتن، کار کردن، لباس پوشیدن و حتی پلک زدن بهکندی انجام گیرد. بیماری پارکینسون درواقع یک اختلال مغزی پیشرونده است بدین معنا که تغییرات داخل مغز در طول زمان ادامهدارند.
علائم و نشانههای بیماری پارکینسون در ابتدا خفیف هستند و گاهی اوقات ممکن است نادیده گرفته شوند و بهتدریج با پیشرفت سیر بیماری علائم تشدید میشوند. ارزیابی وضوح ذهنی، عملکرد، رفتار و خلقوخوی، فعالیتهای روزمره زندگی و حرکت در هر مرحله از بیماری میتواند به تعیین بهترین درمان کمک کند.
نشانههای این بیماری معمولاً از ۵۵ تا ۶۰ سالگی به بعد پدیدار میشوند اما احتمال بروز در افراد جوانتر نیز وجود دارد. همینطور داشتن یک عضو از خانواده که مبتلابه پارکینسون باشد اندکی خطر ابتلا به این بیماری را افزایش میدهد.
جالب است بدانید مردان نسبت به زنان بیشتر احتمال دارد به بیماری پارکینسون مبتلا شوند.
نکتهی امیدبخش در این بیماری این است که امید به زندگی در افراد دارای پارکینسون همچون افراد سالم است.
علائم بیماری پارکینسون
بهطور مختصر علائم بالینی این بیماری و درواقع نشانههای متمایز این بیماری عبارتاند از:
- لرزش یا ترمور (در حین استراحت)
- کندی حرکت
- سفتی یا رژیدیتی و خشکی اندامها
که هرکدام از این علائم به همراه علائم دیگری که ممکن است در این بیماران مشاهده شود بهطور مفصل در مقاله “علائم بیماری پارکینسون” بیانشده است.
درحالیکه دو یا تعداد بیشتری از این علائم بهویژه در یک سمت بیشتر از سمت دیگر پدیدار شود بیماری پارکینسون تشخیصی است که موردبررسی قرار میگیرد مگر اینکه علائم دیگری همزمان وجود داشته باشد که بیانگر احتمال بروز بیماری دیگری باشد. همانطور که اشاره شد معمولاً علائم پارکینسون ابتدا در یک سمت بدن ظاهر میشوند و باگذشت زمان به سمت دیگر بدن منتقل میشوند. درواقع حرکات بدن این بیماران کند و تعادل آنها ضعیف است.
علائمی که بیان شد بهعنوان علائم اصلی و شاخص بیماری پارکینسون در نظر گرفته میشوند. علاوه بر اینها علائم دیگر نیز وجود دارد که ممکن است در همهی این افراد مشاهده نشود اما در صورت وجود، ارزیابی و درمان و توانبخشی آنها حائز اهمیت است.
ازجملهی این علائم میتوان مواردی همچون:
- بیقراری در خواب و یا خستگی در طول روز
- صدای یکنواخت و یا لکنت زبان
- دشواری در بلع
- مشکلات حافظه گیجی یا زوال عقل
- پوست چرب
- یبوست و… را نام برد.
علت ابتلا به بیماری پارکینسون (اتیولوژی)
دلیل یا دلایل اصلی ابتلا به این بیماری هنوز ناشناخته است اما در سالهای اخیر تحقیقات مختلف نشاندهندهی تأثیر فاکتورهایی ازجمله ژنتیک، عوامل محیطی و عادات تغذیهای میباشد.
محققان متوجه شدهاند که جهشهای ژنتیک خاص میتواند باعث ابتلای فرد به بیماری پارکینسون شود. درواقع تغییرات ایجادشده در برخی ژنهای خاص میتواند خطر ابتلا به این بیماری را افزایش دهد هرچند که این تغییرات ژنتیک با ریسک پایینی همراه است و این عامل در موارد نادر باعث ابتلا به این بیماری میشود.
قرار گرفتن در معرض مواد سمی یا فاکتورهای محیطی میتواند ریسک ابتلا به بیماری پارکینسون را افزایش دهد اما این ریسک نیز به نسبت کم و ناچیز است. درواقع به نظر میرسد حشرهکشها خطر ابتلا به این بیماری را افزایش میدهند. احتمال ابتلا به این بیماری در افراد مبتلابه دیابت نوع دو بیشتر است. رژیم غذایی مدیترانهای كه شامل انواع سبزی، میوه و حبوبات است خطر ابتلا به بیماری پاركسیون را كاهش میدهد.
پیشبینی میشود مصرف زیاد چربیهای حیوانی بهعنوان یک عامل خطرساز برای ابتلا به بیماری پارکینسون باشد درصورتیکه حبوبات، آجیل، سیبزمینی، سبزیجات و گوجه این امکان را کمتر میسازد. درمجموع لازم است تحقیقات زیادی برای شناسایی فاکتورهای تأثیرگذار بر ابتلا به بیماری پارکینسون انجام شود.
بیماری آلزایمر چیست؟
بیماری آلزایمر 2 تا 5 درصد اشخاص مسن را دربر میگیرد و گاهی هم بر اشخاص جوانتر حمله میکند. به نظر میرسد که بیماری آلزایمر در اثر فاسدشدن سلولهای منطقه هیپو کامپ که معمولاً مقدار زیادی استیل کولین تولید میکنند به وجود میآید. سلولهای مغزی یا نرونهایی که آسیبدیدهاند پلاکهایی جمع میکنند و به تعداد زیادی میمیرند. منطقه آسیبدیده مغز و استیل کولین در تشکیل خاطرات جدید وارد عمل میشوند به همین دلیل یکی از نشانههای اصلی بیماری آلزایمر عدم توانایی در تحکیم یک یادگیری تازه (مثل یادآوری آدرس تازه) و دشواری در جهتیابی است؛ اما خاطرات رویدادهای دور معمولاً کمتر آسیب میبینند.
علائم و نشانههای بیماری آلزایمر:
بیماری آلزایمر در نخستین مراحلش معمولاً 10 علامت هشدار دارد:
1 اختلال حافظه
2اختلال در انجام وظایف روزمره
3گم کردن زمان و مكان
4 اختلال در گفتار
5اختلال در قضاوت
6 اختلال در تفكر
7تغییر در خلقوخو
8 جابهجا گذاشتن وسایل
9 از دست دادن یا كاهش انگیزه زندگی
10تغییرات شخصیتی
علت بیماری آلزایمر:
تقریباً 10 درصد افراد بالای 60 سال، زوال عقل دارند و حدود نیمی عقل دارند از آنها مبتلابه آلزایمر میباشند. آلزایمر نوعی بیماری ناهمگن ازنظر ژنتیکی است که در تمام نژادها دیده میشود. 5 درصد بیماران مبتلابه آلزایمر دچار بیماری خانوادگی با تظاهر زودهنگام، 15 - 25 درصد دچار بیماری خانوادگی با تظاهر دیررس، 75 درصد مبتلابه بیماری تکگیر میباشند. 10 درصد موارد آلزایمر خانوادگی، توارث اتوزومی غالب و بقیه چندعاملی را نشان میدهند.
مهمترین یافتههای شناختی بیماری آلزایمر، رسوب دو پروتئین رشتهای پپتید بتاآمیلویید تاو در مغز میباشند. پپتید بتاآمیلویید که از پروتئین رمزگردانی شده توسط یکی از ژنهای مستعد کننده به بیماری آلزایمر خانوادگی به وجود میآید، در پلاکهای آمیلویید یا پیری در فضای خارج سلولی مخ مبتلایان به آلزایمر یافت میشود. پلاکهای آمیلویید، حاوی پروتئینهای دیگر علاوه بر بتاآمیلویید میباشند. ازجمله آپولیپو پروتئین E که این هم توسط نوعی ژن مستعد کننده به آلزایمر (APOE) رمزگردانی میشود.
اشکال هیپر فسفریله پروتئین تاو (Tau)، کلافهای نورو فیبریلاری را تشکیل میدهند که برخلاف پلاکهای آمیلویید در داخل نورونهای آلزایمر یافت میشوند. تاو یک پروتئین مرتبط با میکرو توبولهاست که بهطور وافری در نورونهای مغز بروز مییابد. این پروتئین، تجمع و پایداری میکروتوبولها را که براثر فسفوریلاسیون کاهش مییابد، تقویت میکند. تشکیل کلافههای و نورو فیبریلازی تاو ظاهراً یکی از علل استحاله نورونی در بیماری آلزایمر است.
دوره بیماری آلزایمر چقدر است؟
روند پیشرفت بیماری آلزایمر در افراد مختلف با توجه به شرایط و پیشینه زندگی، زمان تشخیص، نوع اقدامهای مراقبتی و درمانی متفاوت است و گاهی به 10 سال هم میرسد. بهطورکلی این بیماری 3 مرحله دارد؛ در مرحله اول یا خفیف، علائم بهتدریج ظاهر میشوند و مشكلاتی را برای فرد به وجود میآورند. در مرحله میانی، تمام علائم بروز میکنند و بیمار قادر نیست تنها زندگی كند و حتماً به همراهی نیاز دارد. در مرحله نهایی هم به دلیل درگیر شدن بخشهای زیادی از مغز، علاوه بر مشكلات ذهنی، مشكلات جسمی متعددی نیز در فرد به وجود میآید و بیمار برای زندگی، کاملاً به دیگران وابسته میشود.
• مواد غذایی سرشار از ویتامینهای C و E
مصرف مواد غذایی سرشار از ویتامینهای C و E مثل توتفرنگی و بادام میتواند خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش دهد.
• منابع غذایی امگا 3
ماهیهای چرب، گردو و روغنزیتون به کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر کمک میکند.
• مواد غذایی یا نوشیدنیهای سرشار از فلاوونوئیدها
سیب، گندم، زغالاخته و گریپفروت سرشار از فلاوونوئیدها هستند. سبزیجاتی از قبیل مارچوبه، پیاز، کلم بروکسل، سیر، لوبیا، پیاز، نخودفرنگی و اسفناج نیز منبع فلاوونوئیدها محسوب میشوند.
• پودر کاری
در کشور پرجمعیت هند میزان ابتلا به بیماری آلزایمر بسیار کمتر از کشورهای غربی است. احتمال میرود زردچوبه که در ترکیبات پودر کاری وجود دارد بیدلیل نباشد. این ادویه سرشار از مادهای به نام curcuma است و رنگ زرد آن نیز مدیون وجود همین ماده است.
----------------------------------------------------------------------------------------------
در خصوص مشاهده فیلم توضیحات کامل خواص
آب مغناطیسی و قلیایی در درمان و پیشگیری
بیماری پارکینسون، آلزایمر و زوال عقلی
بر روی تصویر زیر کلیک فرمایید
**در خصوص تماشای فیلم توضیحات فرم مراقبت تا درمان بر روی تصویر زیر کلیک فرمایید**