درمان و پیشگیری مشکلات قلبی
در خصوص مشاهده فیلم توضیحات کامل خواص
آب مغناطیسی و قلیایی در درمان و پیشگیری
مشکلات قلبی
به پایین صفحه مراجعه فرمایید
هر زمان که اسم مشکلات قلبی به میان میآید بسیاری از افراد، تصویر یک حمله قلبی به ذهنشان خطور میکند؛ اما مشکلات قلبی چندین بیماری را دربرمی گیرد که میتوانند به قلب شما صدمه وارد کنند و آن را از انجام کار خود بازدارند. این مشکلات عبارتاند از بیماری عروق کرونر، آریتمی، کاردیومیوپاتی و نارسایی قلبی.
انسداد عروق
یکی از مشکلات قلبی انسداد عروق میباشد. افزایش تدریجی پلاکهای چسبنده (چربی و کلسترول) میتواند شریانهای قلب شما را تنگ کند و عبور خون را دشوارتر سازد. بسیاری از افراد تا زمانی که شریان مسدود میشود و دچار حمله قلبی میشوند، حتی متوجه وجود مشکل نمیشوند؛ اما بیماری عروق کرونر دارای علائم هشداردهندهای، مانند درد قفسه سینه که درد قلبی نامیده میشود، میباشد.
حمله قلبی چگونه رخ میدهد؟
پلاک در خارج سخت و در داخل خمیری است. گاهی اوقات این پوسته بیرونی سخت ترک میخورد. هنگامیکه این اتفاق رخ میدهد، لخته خون ایجاد میشود. درصورتیکه این لخته خون بهطور کامل شریان شما را مسدود کند، جریان خون به بخشی از قلب شما قطع میشود. خون اکسیژن را حمل میکند و کمبود اکسیژن میتواند بهسرعت به این اندام آسیب برساند و احتمالاً موجب مرگ شود. این حمله ناگهانی است و دریافت فوری کمک پزشکی از اهمیت بسزایی برخوردار است.
احساس حمله قلبی چگونه است؟
شما ممکن است هنگام حمله قلبی، موارد زیر را تجربه کنید:
- درد یا فشار در قفسه سینه
- گسترش درد و ناراحتی به پشت، فک، گلو، یا بازو
- تهوع، سوءهاضمه و یا سوزش سر دل
- ضعف، اضطراب، یا تنگی نفس
- سریع یا نامنظم بودن ضربان قلب
حمله قلبی اورژانسی است حتی زمانی که علائم خفیف باشند.
علائم مشکلات قلبی در زنان
زنان همیشه درد قفسه سینه را احساس نمیکنند. آنان در مقایسه با مردان، بیشتر احتمال دارد سوزش سر دل یا تپش قلب، از دست دادن اشتها، سرفه و یا احساس خستگی و ضعف داشته باشند. این علائم را نادیده نگیرید. هر چه بیشتر منتظر درمان بمانید، آسیب بیشتری میتواند به شما برسد.
اقدام سریع
اگر فکر میکنید دچار حمله قلبی شدهاید، فوراً با ۱۱۵ تماس بگیرید، حتی اگر مطمئن نیستید. منتظر نشوید تا احساس کنید حالتان بهتر شده است. خودتان تا بیمارستان رانندگی نکنید. تیم پزشکی خواهند آمد و فوراً کار خود را آغاز خواهند کرد. واکنش سریع میتواند زندگی شما را نجات دهد.
ضربان قلب نامنظم: آریتمی
ضربان قلب شما به خاطر تکانههای الکتریکی است، این تکانهها میتوانند ریتم قلب را دچار مشکل کنند. آریتمی ها میتوانند سرعت ضربان قلب شما را زیاد یا کم کنند و یا موجب لرزش آن شوند. آنها اغلب بیضرر هستند و بهسرعت سپری میشوند، اما برخی از انواع آن میتواند گردش خون را تحت تأثیر قرار دهد و صدمات جدی به بدن برساند. درصورتیکه متوجه هر چیز غیرمعمول شدید، پزشک خود را مطلع سازید.
بیماری قلبی عضلانی: کاردیومیوپاتی
عضله قلب غیرطبیعی یا کاردیومیوپاتی، باعث میشود پمپاژ و حمل خون به سایر نقاط بدن شما دشوار شود. باگذشت زمان، مشکلات سلامتی مانند فشار خون بالا، چاقی و دیابت موجب این بیماری شدید میشوند که میتواند نارسایی قلبی را در پی داشته باشد.
نارسایی قلبی (سکته قلبی)
این بیماری به معنای توقف کار قلب شما نیست، بلکه بدان معناست که این اندام نمیتواند خون کافی را برای رفع نیازهای بدن شما پمپاژ کند؛ بنابراین در طول زمان، بزرگتر میشود و سریعتر پمپاژ میکند. این مسئله عضله قلب را ضعیف میکند و مقدار خون در گردش به خارج از قلب را حتی بیشتر کاهش میدهد که موجب دوچندان شدن مشکل میشود.
اغلب موارد نارسایی قلبی درنتیجه بیماری عروق کرونر و حملات قلبی هستند.
نقص قلب مادرزادی
از بدو تولد، شما ممکن است یک دریچه سوراخدار و یا یک دیوار آسیبدیده جدا از حفرههای قلب خود داشته باشید. گاهی اوقات، این نقصها تا زمانی که فرد بالغ نمیشود، تشخیص داده نمیشوند.
این نقصها نیاز به درمان ندارند، اما برخی از آنها نیازمند دارو یا جراحی هستند. اگر شما نقصی داشته باشید، بیشتر احتمال دارد که آریتمی، نارسایی قلبی و دریچههای دچار مشکل داشته باشید، اما راههایی برای کاهش این احتمالات وجود دارند.
مرگ ناگهانی قلبی
این مشکل مانند حمله قلبی نیست. مرگ ناگهانی قلبی زمانی اتفاق میافتد که سیستم الکتریکی قلب آشفته شود که این مسئله نیز موجب نامنظم شدن و سریع شدن ضربان قلب بهصورت خطرناک میشود. بهجای پمپاژ خون به بدن شما، حفرههای قلب دچار لرزش میشوند.
CPR میتواند به بازگرداندن ضربان منظم قلب کمک کند، اما بدون آن، ممکن است فرد در عرض چند دقیقه بمیرد. پس منتظر رفع نشانهها نشوید. در اسرع وقت با ۱۱۵ تماس بگیرید.
الکتروکاردیوگرام (نوار قلب)
نوار قلب، فعالیت الکتریکی قلب شما را ثبت میکند. در طول این تست بدون درد، پزشک به مدت چند دقیقه الکترودهایی را بر روی پوست شما میچسباند. نتایج به پزشک نشان میدهند که آیا ضربان قلب منظم است یا خیر. نوار قلب میتواند تائید کند که حمله قلبی دارید و یا آیا درگذشته حمله قلبی داشتهاید یا خیر. پزشک میتواند این نمودارها را در طول زمان نسبت به پیگیری چگونگی فعالیت قلب شما نیز مقایسه کند.
تست استرس (تست ورزش)
این تست زمانی که قلب شما سخت تحتفشار است، ارزیابی میکند که آیا بهخوبی فعالیت میکند یا خیر. شما بر روی تردمیل راه میروید و با دوچرخه ثابت دوچرخهسواری میکنید و فعالیت بدنی را سختتر میکنید. در همین حال، پزشک برای مشاهده اینکه آیا قلب بهاندازه کافی خون دریافت میکند یا خیر، مراقب نوار قلب، ضربان قلب و فشارخون شماست.
هولتر مانیتور
این دستگاه قابلحمل ریتم قلب شما را ثبت میکند. اگر پزشک شما فکر کند مشکلی وجود دارد، او ممکن است از شما بخواهد به مدت یک یا دو روز مانیتور را به بدن خود وصل کنید. مانیتور فعالیت الکتریکی بدون توقف را دنبال میکند (برخلاف نوار قلب که تصویری لحظهای در زمان ارائه میدهد). پزشک احتمالاً از شما میخواهد فعالیتها و همچنین نشانهها را ثبت کنید.
رادیوگرافی قفسه سینه
این تصاویر از قلب، ریهها و استخوان قفسه سینه شما با مقدار اندکی اشعه گرفتهشدهاند. پزشکان با استفاده از آنها محل مشکل را تشخیص میدهند. در این تصویر، برآمدگی در سمت راست، بطن چپ بزرگشده است، بطن چپ حفره اصلی پمپاژ است.
اکوکاردیوگرام
این تست از امواج صوتی برای نشان دادن تصاویر متحرک وزنده از قلب شما استفاده میکند. پزشک شما از طریق امواج فراصوت میتواند محل آسیب و یا مشکلات حفرهها، دریچهها، یا گردش خون را تشخیص دهد. این تست به تشخیص بیماری و مشاهده اینکه آیا درمان شما بهخوبی اثرگذار بوده است یا خیر، کمک میکند.
سی تی قلب
توموگرافی کامپیوتری (CT) قلب با استفاده از اشعه ایکس از قلب و رگهای خونی شما عکس میگیرد. سپس یک کامپیوتر تصاویر را برای ایجاد تصویری سهبعدی رویهم قرار میدهد. پزشکان از این روش برای تشخیص پلاک یا کلسیم در عروق کرونر شما و همچنین مشکلات دریچه و انواع دیگر بیماریهای قلبی استفاده میکنند.
کاتتریزاسیون قلبی (آنژیوگرافی کرونری)
در این روش، پزشک شما لوله باریکی، به نام کاتتر را از طریق یک رگ خونی در بازو یا ساق پای شما هدایت میکند تا زمانی که به قلب برسد. سپس، مادهای رنگی را به هر یک از عروق کرونر تزریق میکند تا مشاهده اشعه ایکس راحت شود. این تصویر هرگونه انسداد را نشان میدهد همچنین در صورت وجود نشان میدهد این انسداد تا چه اندازه است.
زندگی با مشکلات قلبی
بسیاری از انواع مشکلات قلبی طولانیمدت هستند. در ابتدا، تشخیص علائم میتواند دشوار باشد و ممکن است به زندگی روزانه شما لطمه وارد نکنند؛ اما واگذار کردن و نادیده گرفتن این علائم موجب بدتر شدن این بیماریهای میشود.
اگر قلب شما دچار مشکل شود، ممکن است تنگی نفس و یا احساس خستگی را تجربه کنید. مراقب تورم در شکم، مچ پا، پا و ساق پا خود باشید. در بسیاری از موارد، درمان طولانیمدت میتواند کمک کند تا مشکلات تحت کنترل باشند. شما میتوانید با دارو، تغییر در شیوه زندگی، جراحی، یا پیوند با نارسایی قلب مبارزه کنید.
داروها
برخی داروهای تجویزی میتوانند به شما کمک کنند. برخی از این داروها سطوح فشارخون، ضربان قلب و کلسترول را کاهش میدهند. برخی دیگر ریتم نامنظم را کنترل میکنند و یا مانع مسدود شدن رگها میشوند. اگر قبلاً آسیبهایی را تجربه کردهاید، برخی داروها میتوانند به پمپاژ خون توسط قلب شما کمک کنند.
آنژیوپلاستی (بالون زدن)
این روش شریان مسدود شده را باز میکند و جریان خون را بهبود میبخشد. پزشک یک کاتتر باریک را با یک بالون در انتهای آن به شریان شما وارد میکند. هنگامیکه بالون به انسداد میرسد، پزشک آن را با هوا پر میکند. این کار شریان شما را باد میکند و اجازه میدهد تا خون آزادانه حرکت کند. پزشک ممکن است لوله توری کوچکی به نام استنت را در شریان قرار دهد تا آن را باز نگه دارد.
عمل جراحی بای پس (دور زننده)
پزشک شما ممکن است درصورتیکه یک یا چند شریان خیلی تنگ یا مسدود شده باشند این عمل را پیشنهاد دهد. او ابتدا یک رگ خونی را از قسمتی از بدن شما، مانند قفسه سینه، شکم، پاها و یا بازوها حذف میکند و سپس آن را به یک شریان سالم در قلب شما متصل میکند. خون در اطراف قسمتی که دچار مشکل شده است با دور زدن آن هدایت میشود.
چه کسانی دچار مشکلات قلبی میشوند؟
مردان نسبت به زنان بیشتر احتمال دارد در سنین پایینتر دچار حمله قلبی شوند؛ اما مشکلات قلبی هنوز هم قاتل شماره یک هم در مردان و هر در زنان هستند. افراد باسابقه خانوادگی نیز ریسک بالاتری دارند که دچار این بیماریها شوند.
کارهایی که میتوانید برای کنترل این بیماریها انجام دهید.
این عادات روزانه میتوانند شانس شما برای ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش دهند. عبارتاند از:
- ورزش منظم (اکثر روزها ۳۰ دقیقه).
- حفظ وزن مناسب.
- داشتن رژیم غذایی متعادل.
- سیگار نکشیدن.
اگر دیابت دارید، مدیریت سطح قند خون اهمیت بسزایی دارد و اگر کلسترول بالا و فشارخون بالا دارید، تمام تلاش خود را بکنید تا آنها را تحت کنترل قرار دهید.
در خصوص مشاهده فیلم توضیحات کامل خواص
آب مغناطیسی و قلیایی در درمان و پیشگیری
مشکلات قلبی
بر روی تصویر زیر کلیک فرمایید
**در خصوص تماشای فیلم توضیحات فرم مراقبت تا درمان بر روی تصویر زیر کلیک فرمایید**